Besa Blog

Hold dig opdateret:

Annoncering på søgemaskinen Google er godt, men kan det stå alene?

af | jul 30, 2023

Der er ingen tvivl om, at Google, med sin dominerende tilstedeværelse, spiller en central rolle i den digitale annonceringsverden. Men er det den eneste søgemaskine, du bør smide samtlige af dine kroner og øre efter? Inden vi kommer til det svar, så lad os dykke ned i den fascinerende verden af de forskellige søgemaskiner, der bl.a. benyttes i Danmark – enkelte af dem har du formentlig aldrig hørt om.

Lad os også bringe lidt ny statistik med indover, så der kommer dybde og konkrethed i vores postulater og iagttagelser.

Indholdsfortegnelse

  1. Google – Den Uundgåelige Gigant
  2. Bing – Microsofts Alternative Søgemaskine
  3. Yahoo! – En Klassisk Søgemaskine
  4. DuckDuckGo – Beskyttelse af Brugernes Privatliv
  5. YANDEX – Det østeuropæiske perspektiv
  6. Konklusion – hvor bør du kigge efter?

1. Google – Den Uundgåelige Gigant

Google er ubestridt Danmarks mest populære søgemaskine. I juni måned i år blev 94,01 % af samtlige søgninger på søgemaskiner i Danmark foretaget på Google. Googles avancerede algoritmer og enorme mængde data gør den til en fortrukken platform for annoncering for virksomheder. Dens udbredte anvendelse og dygtighed til at levere relevante resultater gør det til et oplagt valg for både danske virksomheder og privatpersoner. Men selvom det er en gigant, er der som ordsproget lyder, altid en risiko ved at have alle sine æg i én kurv.

2. Bing – Microsofts Alternative Søgemaskine

Bing, udviklet af Microsoft, røg i juni måned ind på en flot anden plads, da 3,49 % af samtlige søgninger blev foretaget på denne søgemaskine. Selvom den ikke er lige så stor som Google, er Bing stadig værd at overveje – enten som et decideret alternativ eller som et supplement til Google. Med unikke visualiseringsmuligheder og en loyale brugerbase, tilbyder Bing en unik og ikke mindst undervurderet mulighed for at skille sig ud og nå et specifikt kundesegment.

3. Yahoo! – En Klassisk Søgemaskine

Yahoo sneg sig i juni måned ind på en 3. plads målt på markedsandel. Nærmere specifikt er det 1,37 % af samtlige søgninger, som Yahoo kan bryste sig af. På trods af sin mindre størrelse, er Yahoo en søgemaskine der kan give ekstra synlighed, specielt når man tager i betragtning, at Yahoo teknisk set benytter sig af Bing’s søgeresultater. Selvom 1,37 % kan lyde af lidt, så kan det faktisk løbe op i flere tusinde daglige søgninger.

4. DuckDuckGo – Beskyttelse af Brugernes Privatliv

DuckDuckGo kommer ind på en 4. plads, med en markedsandel på 0,71 %. Du har måske ikke hørt om denne søgemaskine, men den har vundet mere og mere popularitet som søgemaskine, særligt for dem der prioriterer anonymitet og privatliv. Set fra marketingsvinklen, så er der en unik mulighed for annoncering her, særligt rettet mod den nytænkende gruppe af brugere, der vægter datasikkerhed højt. Har man altså en virksomhed, som særligt ønsker at markedsføre et bestemt produkt til denne type målgruppe, så vil DuckDuckGo være en fornuftig mulighed at overveje.

5. YANDEX – Det ’østeuropæiske’ perspektiv

YANDEX er oprindeligt en russisk udviklet søgemaskine. Søgemaskinen benyttes fortrinsvist i Rusland samt flere østeuropæiske lande, såsom Ukraine og Hviderusland. Søgemaskinen er dog steget i popularitet i flere og flere lande, som f.eks. Tyrkiet og Kina, hvor Google dog stadig er den dominerede spiller. YANDEX kan være værd at overveje for danske virksomheder, der ønsker at udforske internationale markeder, specifikt i de førnævnte lande. Med en markedsandel på 0,23 % i Danmark, er det ikke vores anbefaling, at man kaster for mange annoncekroner i YANDEX, såfremt hovedfokus er lokal annoncering.

6. Konklusion – hvor bør du kigge efter?

Konklusionen lyder, at annoncering på Google er afgørende, men det bør ikke stå alene. Ellers risikerer man ikke at få maksimal værdi for sine annoncekroner. Vores erfaring viser, at der med den rette strategi, faktisk ligger et undervurderet potentiale gemt i også at annoncere på andre søgemaskiner, som eksempelvis Bing.

Selvom Google statistisk set fortsat dominerer, er det vigtigt at huske på, at annoncering er en dynamisk proces. Et supplerende fokus på alternative søgemaskiner, kan i praksis bidrage til, at du diversificerer din annonceringsstrategi.

Hvis du kan nikke genkendende til, at Google er den eneste søgemaskine du annoncerer på, så kan vi på den anden side med høj sandsynlighed sige, at du ikke får det maksimale ud af dine annoncekroner. Tøv ikke med at tage fat i os, hvis du vil have mest ud af dit annonceringsbudget. Vi kan rådgive om, hvilke alternative søgemaskiner du også bør kigge ind i, for netop din forretning. Kontakt os i dag for at lære mere om, hvordan du bør navigere i søgemaskinelandskabet og hvad der skal til for, at du skaber den mest optimale annonceringsstrategi. Vores mål er at sikre, at hver krone i dit marketingbudget bruges effektivt for dig og din virksomhed.

 

NB:

  • ”Vidste du, at vi for nogle af vores kunder i detailbranchen har forbedret deres ROAS (Return on Advertising Spend) med op til ca. 23 %, ved at omlægge deres annonceringsstrategi, så alle pengene ikke kun blev brugt på søgemaskinen Google, men også nogle af de alternative søgemaskiner omtalt i artiklen her?”